Posted in Activiteiten.
Hot 0 favoured

Zaterdag 18 februari jl. gaan wij de geschiedenisboeken in van Sjif dat een Indonesische Ambassadeur spontaan, weliswaar op verzoek, een dansdemonstratie gaf voor de aanwezigen.

Zo een succesvolle dag was mede te danken aan de aanwezigen en zeer zeker de vrijwilligers van Sjif. Zonder zo een dreamteam van vrijwilligers kan sjif inpakken. Nogmaals ons hartelijk dank voor jullie inzet en donaties t.b.v. warung enz. Zonder iemand te kort te doen ga ik daarom geen namen noemen, jullie weten wie jullie zijn, alleen erkentelijkheid en dankbaarheid voor jullie.  De foto's van dit evenement kun je hier vinden

Wel hebben wij 3 bijzondere vrijwilligers die avond een symbool van erkentelijkheid overhandigd voor hun bijzondere verdienste, hun liefde om een stukje van het javaanse cultuur belangeloos levend te houden.

  • Mike Wardi als hofdansleraar van o. a. SANGRASA
  • Utami Alidarso als lerares mini dunya
  • Patrick Nahar (Patterson Na) guru pencak silat.

Zij kregen allemaal een beeld die een onderdeel zijn van 5, nl van de Pendawa Lima, de hoofdrolspelers van Mahabaratha. In afwezigheid van Guru Patrick heeft zijn moeder Ursila Nahar het bijzondere beeld in ontvangst genomen.

De avond was eerst begonnen met het officiële gedeelte, een gedeelte waar rondom de lezing over Keris door dhr. Philip Hartmann rijkelijke gevuld werd met culturele programma’s met de dansgroepen van Sjif.

In aanwezigheid van leden van de Indonesische Ambassade/Kbri, Romeo Elbers lid van Cos (Collectief overzee Suriname) een tak van de Surinaamse ambassade en prominenten van j stichting Nusantara en vele anderen prominenten.  Het officiële gedeelte werd afgesloten met sajojo, dans uit Papua, een spontaan aanbod van Ibu Dwi, een bekende Indonesische danslerares in Nederland.

Voor wie het gemist hebben is er hierbij een film compilatie van een paar optredens van de avond. Fotoverslag volgt z.s.m.

Speciale dank aan: 

Philip Hartmann: wij zijn hem zeer dankbaar dat hij zijn kennis over Keris met ons wilt delen.

Elvis Martosoewondo (Stephanus Odnoweosotram) donateur hoofdprijs van de loterij: Air Fryer.

Last but not least: Stan Karto zonder dj stanga geen geluid & techniek

0
J. Verwoest

Author: J. Verwoest

23 0 0
Powered by CjBlog